Ingredienser

4 portioner

Citron- och timjanvinägrett

  • 1 citron, ekologisk
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 kruka timjan 
  • 2 tsk dijonsenap
  • ¾ dl olivolja

Ärtig pastasallad med knaperstekt bacon och rostade pumpakärnor

En snabblagad och supergod sallad med mycket smak och härliga konsistensmöten. Variera grönsakerna efter smak och säsong. Rätten kan enkelt göras vegetarisk genom att utesluta baconet.

Så här tillagar du receptet (30 minuter):

1. Strimla baconet och stek det knaprigt i en torr stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.

2. Koka makaronerna enligt anvisningen på förpackningen. När det är en minut kvar, tillsätt ärterna. Häll av vattnet, tillsätt lite olja och låt svalna.

3. Strimla sockerärterna eller sugar snapsen. Skär ärtskotten på hälften. Finstrimla salladslöken.

4. Skölj citronen noga och finriv det yttersta, gula skalet (zesten). Skala och finhacka vitlöken. Repa bladen från timjanen och hacka lätt. Blanda samman citronzest, vitlök, timjan, dijonsenap, olivolja och rapsolja. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.

5. Blanda samman makaronerna med sallad, grönsaker, lök, vinägrett och prästost. Toppa med bacon.