Ingredienser

ca 10–12 bitar

Ingredienser – Botten

Ingredienser – Citronfrosting

Morotsrulltårta med citronfrosting

Mortotskaka och rulltårta i ett? Javisst! Med citronarom i frostingen får du en underbar smak på ett enkelt sätt. Receptet är gjort i samarbete med Dr. Oetker.

Så här tillagar du receptet (30 minuter):

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Riv morötterna fint och ställ åt sidan.
  3. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp.
  4. Blanda vetemjöl, Dr Oetker vaniljsocker, kanel, ingefära, Dr Oetker bikarbonat och Dr Oetker bakpulver i en skål.
  5. Vänd ner morötterna och oljan i äggsmeten. Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop till en jämn smet.
  6. Bred ut smeten jämnt på en bakpappersklädd plåt (ca 30 × 40 cm).
  7. Grädda mitt i ugnen i 5–7 minuter.
  8. Strö lite socker på ett nytt bakplåtspapper. Vänd upp den varma kakan på det sockrade pappret och dra av det övre bakpappret (pensla ev. med kallt vatten om det fastnar). Låt kakan svalna helt.

Frosting och montering

  1. Vispa florsocker och smör med elvisp på låg hastighet tills det blandats.
  2. Tillsätt färskost och Dr Oetker Citronarom. Vispa på medelhastighet tills frostingen är fluffig, ca 5 minuter.
  3. Bred frostingen jämnt över den kalla kakan.
  4. Rulla ihop kakan från långsidan med hjälp av bakplåtspappret. Låt vila kallt i minst 30 minuter.
  5. Skär upp i skivor och servera.