Vår bästa mjölblandning för ett segt och smakrikt bröd. Perfekt även till frallor. Tillsätt endast vatten, jäst, salt och olja. En förpackning ger 2 bröd eller 16 frallor.
När du en gång bakat surdegsbröd är det svårt att gå tillbaka. Förutom att surdegen gör brödet saftigt och hållbart, är den fylliga smaken tillsammans med den karaktäristiska skorpan – härligt seg och samtidigt knaprig, något du vill ha igen och igen. Och igen.
Tips för ännu godare bröd!
1. Kalljäs degen över natten i kylskåp så utvecklas smakerna ännu bättre. Dessutom kan du njuta av nybakat bröd till frukost!
2. Häll kallt vatten i en långpanna och placera längst ned i ugnen samtidigt som du ställer in brödet. Ångan gör att brödet får en gyllene och spröd yta.
3. Öppna ugnsluckan några gånger på slutet av gräddningstiden och "vädra ur" ugnen så blir skorpan extra krispig och fin.
Vetemjöl, siktat rågmjöl, surdegspulver av vete (3%), kornmaltsextrakt, maltmjöl av korn och vete, enzym (amylas), mjölbehandlingsmedel (askorbinsyra).
Sammansättningen av ingredienser på produkten kan ändras. Det är därför viktigt att alltid läsa vad som står i innehållsförteckningen på förpackningen. Mycket allergiska personer bör vara noggranna med att kontrollera vilka allergener som ingår. De är markerade med fet stil i förpackningens innehållsförteckning.
Energi | kJ | 1436 |
Energi | kcal | 343 |
Fett | g | 1,8 |
- varav mättat fett | g | 0,4 |
Kolhydrat | g | 67 |
- varav sockerarter | g | 0,57 |
Fiber | g | 6,8 |
Protein | g | 10 |
Salt | g | 0 |