Cotelli med tomatpesto och ugnsrostade cocktailtomater

Ingredienser

4 portioner

  • 340 g Kungsörnen bönpasta Cotelli
  • 500 g cocktailtomater
  • 50 g pinjenötter
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 0,5 st kruka basilika
  • 0,5 dl + 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • parmesanost, hyvlad (till servering)

Cotelli med tomatpesto och ugnsrostade cocktailtomater

Allt blir godare hemlagat, och denna pesto på cocktailtomater, pinjenötter och parmesan kommer definitivt att göra succé på middagsbordet.

Så här tillagar du receptet (35 minuter):

1. Sätt ugnen på 150°. Rosta pinjenötterna gyllene i torr stekpanna och låt svalna.

2. Halvera tomaterna och lägg på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olivolja, salta och peppra. Rosta tomaterna i mitten av ugnen ca 25 minuter.

3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Ta ut plåten och låt svalna lite. Spara några av de rostade tomaterna till servering.

4. Använd matberedare eller stavmixer och mixa ihop tomater, 0,5 dl olivolja, parmesanost och basilika till en jämn pesto. Salta och peppra.

5. Blanda ihop peston med pastan, toppa med de sparade tomaterna och hyvlad parmesan. Servera gärna med ruccola och balsamicokräm.

Smaklig måltid!