Ingredienser

2 vuxna och 3 barn

  • 340 g Kungsörnen Svensk Spaghetti
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • 3 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • ½–1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 300 g nötfärs 
  • Smör/olja till stekning
  • 400 g färdig tomatsås
  • 50 g babyspenat
  • 2 dl kalamataoliver, kärnfria 

Vuxentwist på slutet:

  • 30 g ruccola
  • 1 dl riven parmesan olivolja 

 

Spaghetti med köttbullar och tomatsås. Eller pasta och frikadeller i tomatsås med ruccola och oliver

Spaghetti med köttbullar och tomatsås är en klassisk rätt som går hem hos alla. Här har vi med lite babyspenat och kalamataoliver för att liva upp den. Ge rätten en vuxentwist på slutet genom att krydda med ruccola och parmesan!

Så här tillagar du receptet (40 minuter):

1. Börja barnvarianten så här: Skala och riv löken fint. Blanda ägg, ströbröd, mjölk, salt och peppar i en bunke. Låt svälla några minuter. Tillsätt lök och nötfärs och blanda ordentligt. Rulla till köttbullar. Hetta upp smör eller olja i en stekpanna på medelvärme och stek köttbullarna gyllene runt om, tills de är genomstekta. Salta och peppra.

2. Koka spaghettin. Häll av vattnet och lägg i en klick smör, håll varmt.

3. Värm tomatsåsen. Servera spaghettin med köttbullarna, tomatsåsen, oliver och babyspenat. 

4. Vuxentwist på slutet: Ta undan hälften av den kokta spaghettin, köttbullarna och tomatsåsen från receptet ovan.

5. Värm tomatsåsen och lägg i köttbullarna. Blanda i spaghettin och vänd runt. Toppa pastan med parmesan, ruccola och oliver. Extra gott blir det med lite olivolja och svartpeppar också.