Ingredienser

4 portioner

  • 340 g (ca 5 ½ dl) Kungsörnen Fullkornsmakaroner
  • 2 dl hackad salladslök
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 1 krm muskot
  • salt och peppar
  • 4 st goda chorizo

Rödkålsallad

  • ½ litet rödkålshuvud
  • 100 g god fetaost
  • Grovhackad persilja
  • 0,5 dl senapsolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk honung

Minimakaronilåda med chorizo och rödkålsallad med fetaost

Härliga makaronpuddingar i portionsformat med en kryddig chorizo ackompanjeras av en färgstark rödkålsallad.

Så här tillagar du receptet (35 minuter):

1. Koka makaronerna enligt anvisningarna på paketet. Häll av makaronerna och fördela dem i smörjda små ugnsfasta portionsformar tillsammans med den rivna osten.

2. Vispa ihop ägg och mjölk, krydda blandningen med salt, peppar och muskot.

Häll äggblandningen över makaronerna i formarna och toppa med lite riven ost.

3. Baka av i ugnen på 200 grader i ca 20 min eller tills äggstanningen stelnat och makaronerna har fått en gyllene färg.

4. Blanda allt till vinaigretten. Hyvla rödkålen tunt och blanda med vinaigretten. Låt stå och dra. Blanda ner persilja innan servering och toppa med smulad feta.

5. Stek chorizon. Servera med makaronilådan, sallad och en god senap.