Plättar med mjöl, färska ägg och mjölk från svenska gårdar

Det finnmalda mjölet, mjölken och de färska äggen i våra plättar kommer från svenska gårdar. Vi tycker nämligen att bara det bästa duger när det ska bli pannkaka av alltihop. Vi lagar våra plättar på samma sätt som du skulle göra hemma - och med svenska råvaror får vi kortare transporter och främjar Sveriges lantbruk.

När du väljer dessa plättar, gjorda eget mjöl, ser du till att vi kan odla mer vete med hållbara metoder. Och medan du fokuserar på matlagningen, fortsätter vi att utveckla vårt odlingsprogram. Tillsammans tar vi ansvar från jord till bord. Tack för att du investerar i framtidens jordbruk!

Tillagning:

I MICRO (750W)
Lägg 10 st djupfrysta plättar i en trave på en ugnsfast tallrik.
Värm på hög effekt, under lock, cirka 2,5-3 minuter.
Låt stå någon minut så värmen jämnas ut.

I UGN VID 200°C
Lägg ut valfritt antal djupfrysta plättar på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Värm mitt i ugnen i cirka 8 minuter.

Innehållsdeklaration

Kärnmjölk*, vetemjöl 30%*, ägg*, rapsolja*, socker*, salt med jod, kärnmjölkspulver*. Rapsolja* till stekning.

*Produkten innehåller 99% råvaror från Sverige.

Nettovikt

Näringsvärden (per 100 g)

Energi kJ750
Energi kcal180
Fett g8,2
- varav mättat fett g2,2
Kolhydrat g21
- varav sockerarter g3,5
Protein g5,6
Salt g 0,73
Fiber 1,2