Vilken pasta passar dig?

I Kungsörnens breda sortiment finns tre kategorier av pasta – Originalpasta, Vit fiberpasta och Fullkornspasta. Alla sorterna smakar gott, men har olika egenskaper. Här får du reda på vad det är för skillnad mellan de olika sorterna. Du hittar också information om våra ekologiska makaroner. 

Originalpasta
Den traditionella vita pastan tillverkas av det inre av spannmålskärnan d.v.s. siktat vete. Antingen används durumvete eller svenskt vete. Den kan också vara tillverkad av en blandning av de två vetesorterna. Vår vita pasta finns i många olika varianter, den passar hela familjen – även småbarn, och har blivit något av en klassiker i det svenska köket. Vår originalpasta är en klassiker i köket. Här hittar du spaghetti och makaroner som smakar precis lika gott idag som det gjorde när Kungsörnen introducerade dem i slutet på 50-talet.

Fullkornspasta
Kungsörnens fullkornspasta tillverkas av en blandning av fullkornsmjöl av durumvete och siktat durumvete. I fullkornspasta finns alla delar från sädeskornet kvar. Vår fullkornspasta innehåller 55% fullkorn. Den är nyckelhålsmärkt. Kungsörnens fullkornspasta finns i flera olika varianter som till exempel, penne, fusilli, spaghetti och makaroner.

Prima pasta - vår finaste pasta
Går det att göra en pasta med högre fiberinnehåll som ändå smakar som pasta ska smaka? Vi på Kungsörnen är övertygade om att det gör det. Därför tog vi vårt finaste durumvete och blandade med finmald fiber från vete. Resultatet blev en spänstig och ljus fiberpasta som innehåller dubbelt så mycket fiber som vanlig pasta, men med samma goda smak. Vi kallar den Prima. För det är den ju.

Ekologisk pasta
Ekologiskt- ett naturligt val. Kungsörnens ekologiska makaroner är tillverkade av ekologiskt spannmål. Det innebär att kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel inte har använts under odlingen. Istället bedrivs jordbruket enligt ekologiska metoder. Produkter uppfyller EU:s regler för att få benämnas ekologisk.

Pastarecept

Lyxig höstspasta med smörstekta kantareller

Lyxig höstspasta med smörstekta kantareller

En fantastiskt god och lyxigt gräddig pastarätt där skogens guld, kantarellerna, får spela huvudrollen.

Pasta primavera med sparris och citron

Pasta primavera med sparris och citron

En vegetarisk och vårig spaghetti som passar som lyxig vardagsrätt eller imponerande bjudrätt.

Fusilli Fullkorn med zucchini, paprika och kikärtsås

Fusilli Fullkorn med zucchini, paprika och kikärtsås

En mättande vegetarisk pastasås med kikärter och zucchini, serverad med fullkornspasta. Perfekt att servera från en uppv...