Ingredienser

10 bakelser

Fyllning:

  • 2–3 äpplen
  • 500 g vaniljkvarg, t ex Kesella vanilj

Garnering:

  • Vinbärsklasar eller andra bär

Vaniljbakelser fyllda med vaniljkräm och äpple

Fina bakelser med en god fyllning av vanilj och äpple. Garnera gärna med färska vinbär eller andra bär.

Så här tillagar du receptet ():

1. Sätt ugnen på 200°C. Täck en långpanna 30x40 cm med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd försiktigt ner mjölet tillsammans med vattnet. Bred ut smeten jämnt över pappret.

2. Grädda mitt i ugnen 4-5 minuter. Strö lite socker på den nygräddade kakan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Låt långpannan ligga kvar över kakan medan den kallnar så lossar papperet fint och kakan går lätt att rulla. Drag av pappret.

3. Skala och skär äpplena i mindre bitar. Koka dem i lite vatten med 1–2 msk socker. Ta upp bitarna när de mjuknat något och låt dem kallna. Bred Kesellan på den kalla kakan och strö över äppelbitarna. Rulla ihop från långsidan. Lägg rulltårtan i kylen med skarven nedåt. Skär den i bitar och garnera.