Ingredienser

ca 20 kakor

Triple chocolate cookies med ljus, vit och mörk choklad

Baka de här gudomliga kakorna med tre sorters choklad 🍪. Spara lite av chokladen till garnering av toppen innan gräddning, så får du synliga chokladbitar på kakorna.

Så här tillagar du receptet ():

1. Värm ugnen till 180°C, över- och undervärme. Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt.

2. Visa smör och socker pösigt.

3. Tillsätt ägg och vaniljextrakt under vispning på hög hastighet.

4. Blanda i de torra ingredienserna. Hacka chokladen lite grovt, vänd ner i smeten.

5. Forma ganska stora kulor med en glasskopa eller stor sked, lägg på plåten med stora mellanrum, platta till dem lite. Grädda gärna en provkaka så att du får önskad storlek.

6. Grädda kakorna på mellersta falsen, ca 10 minuter tills de är gyllenbruna. De ska vara mjuka på ovansidan. Låt svalna ett par minuter på plåten och sedan på galler.