Ingredienser

15-20 flarn

  • 75 g smör eller margarin 
  • 1 g (2 pkt) saffran, gärna mortlade saffranstrådar 
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk grädde
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 dl Kungsörnen Vetemjöl av fint kärnvete
  • En nypa bakpulver 
  • 1 dl havregryn 

 

Honung- & kanelfyllning

  • 7 ½ dl florsocker
  • 200 g rumsvarmt smör
  • ½ msk acaciahonung
  • ¼ tsk kanel

Saffransflarn

Julen allt-i-ett. Knäckig krisp och saffran smakar dessa lättbakade, oemotståndliga bakverk. Alla bakgurus gör givetvis en läcker fyllning och brer på mellan två gräddade flarn.

Så här tillagar du receptet (30 minuter):

  1. Sätt ugnen på 200°. 
  2. Stöt eventuellt saffran med 1 tsk av strösockret i en mortel. 
  3. Smält smöret tillsammans med saffran. Ta av från plattan. 
  4. Blanda ner de övriga ingredienserna i kastrullen och blanda allt ordentligt. 
  5. Klicka ut önskad storlek (1 msk är lagom) på bakplåtspapper, se till att ha mellanrum eftersom det flyter ut under gräddning. 
  6. Grädda i mitten av ugnen tills det fått lite färg. Det tar ca 5–7 minuter. 
  7. Honung- & kanelfyllning: Vispa florsocker, rumsvarmt smör, acaciahonung och kanel med en elvisp. Spritsa eller bred fyllningen på avsvalnade flarn och lägg ihop två och två med fyllningen i mitten.