Ingredienser

14 bitar

Citronkaka

Glasyr

  • 1½ dl florsocker
  • 1-2 msk citronjuice

Frisk och syrlig citronkaka med glasyr

En underbart saftig kaka med en frisk citrontvist. Lika enkel som god! Testa att ha i lite blått vallmofrö för en ännu snyggare kaka.

Så här tillagar du receptet (50 minuter):

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft 160°C).
  2. Smörj och bröa en form (ca 1½ liter).
  3. Häll paketets innehåll i en skål. Tillsätt 2,25 dl vatten och 50 g smör eller margarin, smält eller flytande. Tillätt blått vallmofrö till smeten (om du vill ha det). Vispa till en jämn smet ca 1 minut.
  4. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 45 minuter. Känn med sticka att kakan är torr.
  5. Blanda ihop glasyren medan kakan gräddas. Blanda florsocker och citronjuice med elvisp till en trögflytande röra.
  6. Ta kakan ur ugnen. Låt den stå kvar i formen några minuter innan du stjälper upp den. Ringla över glasyr och låt stelna.