Ingredienser
12 muffins
Muffins
Choklad- och kaffekräm
Garnering
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Smält smöret i en kastrull.
3. Hacka chokladen i bitar och tillsätt 2/3 i smöret. Rör om tills chokladen smält. Låt svalna något.
4. Rör ner socker, vaniljsocker och äggen, ett i sänder. Tillsätt sedan mjöl och salt och rör till en jämn smet.
5. Hacka valnötterna och vänd ner dem tillsammans med resten av chokladen i smeten.
6. Fyll smeten till ¾ i muffinsformar.
7. Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 min. Gör ett stickprov mot slutet av gräddningen, muffinsen ska fortfarande vara lite kladdiga.
8. Låt svalna helt.
9. Vispa samman alla ingredienser till choklad- och kaffekrämen. Tillsätt eventuellt lite mer florsocker om smeten blir för lös.
10. Bred chokladfrostingen på de avsvalnade muffinsen. Garnera med valfri garnityr.