Vilken pasta passar dig?

I Kungsörnens breda sortiment finns tre kategorier av pasta – Originalpasta, Vit fiberpasta och Fullkornspasta. Alla sorterna smakar gott, men har olika egenskaper. Här får du reda på vad det är för skillnad mellan de olika sorterna. Du hittar också information om våra ekologiska makaroner. 

Originalpasta
Den traditionella vita pastan tillverkas av det inre av spannmålskärnan d.v.s. siktat vete. Antingen används durumvete eller svenskt vete. Den kan också vara tillverkad av en blandning av de två vetesorterna. Vår vita pasta finns i många olika varianter, den passar hela familjen – även småbarn, och har blivit något av en klassiker i det svenska köket. Vår originalpasta är en klassiker i köket. Här hittar du spaghetti och makaroner som smakar precis lika gott idag som det gjorde när Kungsörnen introducerade dem i slutet på 50-talet.

Fullkornspasta
Kungsörnens fullkornspasta tillverkas av en blandning av fullkornsmjöl av durumvete och siktat durumvete. I fullkornspasta finns alla delar från sädeskornet kvar. Vår fullkornspasta innehåller 55% fullkorn. Den är nyckelhålsmärkt. Kungsörnens fullkornspasta finns i flera olika varianter som till exempel, penne, fusilli, spaghetti och makaroner.

Prima pasta - vår finaste pasta
Går det att göra en pasta med högre fiberinnehåll som ändå smakar som pasta ska smaka? Vi på Kungsörnen är övertygade om att det gör det. Därför tog vi vårt finaste durumvete och blandade med finmald fiber från vete. Resultatet blev en spänstig och ljus fiberpasta som innehåller dubbelt så mycket fiber som vanlig pasta, men med samma goda smak. Vi kallar den Prima. För det är den ju.

Ekologisk pasta
Ekologiskt- ett naturligt val. Kungsörnens ekologiska makaroner är tillverkade av ekologiskt spannmål. Det innebär att kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel inte har använts under odlingen. Istället bedrivs jordbruket enligt ekologiska metoder. Produkter uppfyller EU:s regler för att få benämnas ekologisk.

Pastarecept

Makaroner med citronlax och babyspenat

Makaroner med citronlax och babyspenat

En laxpasta som för tankarna till södra Italien, lax, citrus och babyspenat i krämig harmoni

Pastasallad med avokado och fårost

Pastasallad med avokado och fårost

Fräsch pastasallad med krämiga smaker från avokado och fårost.

Pastasallad med avokadodressing och räkor

Pastasallad med avokadodressing och räkor

En härlig pastasallad med en grön sås inspirerad av den amerikanska dressingen green goddess. Har du inte färska örter g...