Daniels persiska saffransmakaroner med kyckling

Ingredienser

4 portioner

  • 400 g Kungsörnen Idealmakaroner
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 g saffran
  • 1 citron
  • 1 gul lök
  • 2 dl kycklingbuljong.
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • Parmesanost till 
  • Salt och peppar
  • Kycklingfilé 

Persiska saffransmakaroner med kyckling

Här kommer ett spännande recept där våra klassiska svenska makaroner möter Iran, av ingen mindre än Daniel Paris. "Jag har hämtat inspiration från mina persiska rötter och skapat Daniels persiska saffransmakaroner med kyckling. Ni måste smaka. Det är busenkelt att laga, följ bara mitt recept."

Så här tillagar du receptet (25 minuter):

1. Koka makaroner i rikligt med saltat vatten och låt pastan rinna av i ett durkslag när den är färdig.

2. Pressa ner vitlöksklyftan i en kastrull och fräs den i olivoljan tillsammans med hackad lök, vitlök och saffran. Tillsätt matlagningsgrädden. Rör om på svag värme.

3. Skär kycklingfilerna i små bitar och stek dem i en stekpanna.  Häll ner pastan, kycklingbuljong och kycklingen i saffransåsen och  salt och peppra. Pressa citronjuicen över blandningen. Koka upp på hög värme i två-tre minuter. Toppa med riven parmesanost. Klart!