Ingredienser

4 portioner

Pesto

  • 2 krukor basilika
  • 100 g parmesanost
  • 50 g valnötter eller pinjenötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • Ca 1-2 dl olivolja
  • Salt och peppar

Tomatsallad

  • 300 g blandade små tomater
  • ½ liten finhackad rödlök
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamicovinäger
  • salt och peppar

Makaronsnäckor med pesto och syrlig tomatsallad

En trevlig variant på pasta med hemmagjord pesto och med en extra fräschör från tomatsalladen.

Så här tillagar du receptet (20 minuter):

1. Mixa nötter, parmesanost och vitlök grovt. Tillsätt basilikan och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

2. Halvera tomaterna. Blanda vinägretten. Vänd runt tomater, lök och vinägrett.

3. Koka makaroner enligt anvisningarna. Vänd runt nykokta makaroner med peston och toppa med tomaterna och hyvlad parmesan.