Makaroner med kyckling, pesto och ärtor. Eller pestoslungad pasta med kyckling och parmesan

Ingredienser

2 vuxna och 3 barn

  • 340 g (ca 5 ½ dl) Kungsörnen Ekologiska makaroner
  • 400 g kycklingfilé
  • 200 g gröna ärtor
  • 2 paprikor
  • 5 msk grön pesto
  • smör/olja till stekning
  • salt och svartpeppar 

Vuxentwist på slutet:

  • 1 dl riven parmesan
  • olivolja 

Makaroner med kyckling, pesto och ärtor. Eller pestoslungad pasta med kyckling och parmesan.

En enkel och god pasta med stekt kyckling med pesto och ärter på sidan av. Blanda peston med pastan för en vuxenversion, och krydda med parmesan för att sätta en vuxen smak på pastan!

Så här tillagar du receptet (25 minuter):

1. Börja barnvarianten så här: Koka makaronerna. Häll av vattnet och lägg i en klick smör, håll varmt. 

2. Hetta upp smör eller olja i en stekpanna på medelvärme och stek kycklingfiléerna på bägge sidor tills de är genomstekta. Salta och peppra. 

3. Strimla paprikan. Koka ärtorna snabbt i lättsaltat vatten tills de är illgröna. Skär upp kycklingen i centimetertjocka skivor. Servera makaronerna och kycklingen med paprika och ärtor, klicka lite pesto bredvid. 

4. Vuxentwist på slutet: Ta undan hälften av den tillagade kycklingen och de kokta makaronerna i receptet ovan. 

5. Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelvärme och fräs 1 strimlad paprika och 150 g ärtor.

6. Vänd ner makaronerna och tillsätt 3 msk pesto, blanda väl. Lägg i kycklingen. Servera med parmesan, olivolja och svartpeppar.