Fusilli med broccoli och squash

Ingredienser

4 portioner

  • 340 g (9 dl) Kungsörnen Makaronsnäckor
  • 2 röda paprikor
  • 1 dl vatten
  • 1 gul lök, stor
  • 1 ½ vitlöksklyftor
  • 2 dl vispgrädde
  • ¾ tsk cayennepeppar
  • 1 ½ msk sherryvinäger
  • 40-50 st räkor alt. kräftstjärtar
  • 2 msk olivolja
  • Salt, malen vitpeppar, smör
  • Färsk salvia efter smak

Pasta med rostad paprikasås och läckert salviastekta räkor

En underbar pastasås med smaker av ugnsrostad röd paprika och grädde, toppad med salviastekta räkor. En perfekt italiensk måltid!

Så här tillagar du receptet (30 min):

1. Sätt ugnen på 220 grader. Rosta paprikan i ugnen tills skalet blir svart.

2. Skala paprikan och ta bort kärnhuset. Mixa den med vatten till en slät smet.

3. Skala, hacka och bryn lök och vitlök med lite smör. Häll på grädde och paprikakrämen och låt koka på låg värme i 10 minuter. Tillsätt cayennepeppar och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Montera såsen med lite smör.

4. Koka pastan al dente i saltat vatten och häll av.

5. Stek räkorna (alt. kräftstjärtarna) i olivoljan med salvia. Salta och peppra när de är färdigstekta. Blanda pastan med såsen och garnera med räkorna.