Ingredienser

2-4 portioner

  • 2 mogna, mellanstora bananer
  • 4 ägg
  • 2 ½ dl mandelmjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 nypa salt

Till servering

  • Bananer
  • Rostade mandlar 
  • Keso 

 

  • Kokosolja till stekning

Bananpannkakor

Gluten- och laktosfria pannkakor med banan som såväl god smak som saftighet. mandemjölet i smeten ger en fin rund smak till pannkakorna. Sikta gärna över lite kanel vid servering, supergott!

Så här tillagar du receptet (45 minuter):

1. Mixa bananen och äggen slätt i en mixer eller med stavmixer. Tillsätt mandelmjöl, bakpulver och salt och mixa till en slät smet. 

2. Hetta upp kokosolja eller smör i en stekpanna och stek pannkakor i omgångar.

3. Skiva bananen och hacka mandlarna grovt.

4. Servera pannkakorna med keso, skivad banan och mandlar.