Ingredienser

1 kanelbullekaka

Glasyr:

  • 2 dl florsocker
  • Ca 2 msk vatten

Kanelbullekaka med glasyr

Baka en snabblagad kanelbullekaka med glasyr! Med kakmjöl slipper du jäsa kakan, den kan gräddas direkt för ett snabbt resultat.

Så här tillagar du receptet (30 minuter):

  1. Smält smöret i en kastrull, dra åt sidan och tillsätt socker samt sirap och rör om, tillsätt äggen ett i taget och vänd sedan ner mjöl och salt till en jämn smet.
  2. Ta undan 1 dl av smeten och tillsätt kanelen. Häll den ljusa smeten i en smord springform cirka 24 cm i diameter och ringla i smeten med kanel, toppa med pärlsocker.
  3. Baka på 180 grader i cirka 20 minuter och låt svalna.
  4. Blanda florsocker och vatten till en rinnig glasyr och ringla på den avsvalnade kakan.