Ingredienser

25 kakor

Kakor:

Fyllning:

  • 1 dl salta lakritskarameller
  • 1-1,5 dl fast hallonsylt eller lingonsylt

 

 

Hallongrottor med lakrits

Här får den tidlösa kondiskakan ny smak av lakrits. Variera gärna fyllningen med lingon- eller drottningsylt.

Så här tillagar du receptet (1 timme):

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Hacka eller mortla lakritskaramellerna till ett grovt pulver.

3. Rör smör, socker och vaniljsocker poröst.

4. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt och tillsätt i smörblandningen. Arbeta snabbt ihop till en deg med händerna. Rulla ut degen till en längd och dela den i 25 bitar. Rulla varje bit till en kula och lägg i småbrödsformar. Gör en fördjupning i varje kula och lägg lite lakritspulver i varje fördjupning och lägg därefter på en klick sylt.

5. Grädda i mitten av ugnen ca 10-12 minuter.