Norska mini-fastelavensboller

Ingredienser

25 stk

Steg 1

  • 1,5 dl Ljummet vatten (37°C)
  • 210 g Kungsörnen Kärnvetemjöl
  • 25 g Jäst

Steg 2

  • 150 g Kungsörnen Kärnvetemjöl
  • 75 g Smör (rumstempererat)
  • 60 g Ljus sirap
  • 2 g Salt 

Fyllning

  • 3 dl Vispgrädde
  • 50 g Frysta hallon 

Dekoration

  • 50 g Smör
  • 100 g Strösocker 

Norska mini-fastelavnsboller

Bjud på läckra norska mini-fastelavnsboller med härlig fyllning av vispgrädde och hallon på fettisdagen!

Så här tillagar du receptet ():

  1. Blanda jäst och vatten. Blanda i vetemjöl och bearbeta i maskin i 7 minuter. Låt fördegen vila i 40 min.

  2. Blanda i övriga ingredienser från Steg 2. Kör långsamt i 2 minuter och lite snabbare i 4 minuter. Täck över degen och låt vila i 10 minuter.

  3. Rulla degen till en lång ”korv”, dela degen i ca 25 st lika delar (för mini-semlor). Rulla bitarna till bullar och lägg på bakplåt med bakplåtspapper. Täck över och låt jäsa i 40 minuter. Värm ugnen till ca 220 ̊C (varmluft 200 ̊C). Grädda bullarna i ca 4 – 6 min eller tills de har fått en gyllenbrun färg.

  4. Låt bullarna svalna på plåten. 

 

Så här gör du fyllningen

  1. Låt bären tina och rinna av. Vispa grädden fluffigt. Pressa med en gaffel på bären och blanda försiktigt i grädden.

  2. Tryck ett hål på sidan av bullarna. Tryck i fyllningen med

    grädde och hallon i bullarna. Fyll bullarna försiktigt så de inte spricker.