Fullkornsfocaccia med grön pesto

Ingredienser

1 bröd

Pensling:

  • 2-3 msk olivolja

Garnering:

  • 2 tsk flingsalt
  • 2 tsk torkad rosmarin (eller färsk)

Fullkornsfocaccia med grön pesto

Läcker focaccia med grön pesto, räcker till alla dina vänner.

Så här tillagar du receptet (120 minuter):

1. Smula ner jästen i en degskål. Häll över vatten och rör om. Tillsätt salt, pesto och mjöl men spar ½ dl till utbakningen.

2. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig.

3. Låt degen jäsa under bakduk, ca 1 timme.

4. Häll upp degen direkt i en bakplåtspappersklädd långpanna. Tryck ut och jämna till med mjölad hand eller degskrapa. Låt degen jäsa under bakduk, ca 30 minuter.

5. Värm ugnen till 225°C.

6. Tryck gropar i degen när 10 minuter av jästiden återstår. Pensla eller ringla över olja och strö över garnering.

7. Grädda mitt i ugnen, ca 20 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk. Skär i bitar.