Ekologiskt Vetemjöl
Möt bonden bakom mjölet!

Möt bonden bakom mjölet!

Robert Ihrsén driver lantbruket Kusgården, och är en av bönderna bakom vårt ekologiska vetemjöl.

Han började bruka jorden tillsammans med sin pappa, som 1999 bestämde sig för att ställa om till ekologiskt jordbruk. Det betyder att Robert idag måste vara noga med växtföljden och odla olika grödor varje år. Han växlar mellan höstvete, ärtor, havre, vårvete och klöver. På så sätt kan han minimera svamp och ogräs utan att använda bekämpningsmedel, och få friskare grödor på kuppen. 

Ekologiskt Vetemjöl

Det här mjölet är malt och siktat i vår Uppsalakvarn och kommer från våra ekologiska gårdar i Mälardalen. Här odlas vetet helt utan kemiska bekämpningsmedel. Resultatet blir ett mjöl med en neutral smak av vete som passar alla typer av bakning och matlagning.

Vetemjölet fungerar som ett ”allroundmjöl” med ett mycket brett användningsområde. Det ger fint resultat vid såväl bakning av matbröd som kaffebröd och kakor, det är ett utmärkt mjöl för redning av såser och stuvningar samt bakning av pajer.

Innehållsdeklaration

Vetemjöl*, mjölbehandlingsmedel (askorbinsyra). *KRAV-ekologisk ingrediens. KRAV-certifiering: KIWA.

Nettovikt

2 kg

Näringsvärden (per 100 g)

Energi kJ1450
Energi kcal340
Fett g2
- varav mättat fett g0
Kolhydrat g70
- varav sockerarter g0
Fiber g3
Protein g10
Salt g0