Havrekli

Havrekli

Havrekli innehåller 18 g kostfiber per 100 g, varav ca 12 g olösliga och 6 g lösliga. De olösliga är de som passerar magsäcken utan att brytas ned och som påverkar processerna i tarmen på ett för kroppen gynnsamt sätt. De lösliga påverkar ämnesomsättningen positivt, bland annat kan de sänka förhöjda kolesterolvärden. Havrekli framställs genom att havren först skalas (skalet är oätligt) sedan ångprepareras den. Därefter valsas och siktas de delar av havren som har den bästa och högsta fiberhalten. Nyckelhålsmärkt (rikt på fibrer).

Innehållsdeklaration

Havrekli

Nettovikt

300 g

Näringsvärden (per 100 g)

Energi kJ1450
Energi kcal350
Fett g8,5
- varav mättat fett g1,5
Kolhydrat g39
- varav sockerarter g2,5
Fiber g18
Protein g19
Salt g0
Tiamin B₁ mg0,84
Folsyra µg50
Magnesium mg250
Järn mg9,7
Zink mg3