Makaroner möter

Makaroner är något av det svenskaste vi har. En självklarhet tillsammans med ketchup, köttbullar och falukorv och en del av det svenska folkhemmet. Men Sverige idag är mycket mer än så: En fantastisk och inspirerande blandning av matkulturer. Det är dags för vår älskade makaron att ge sig ut och möta nya spännande smaker!

Vi vill hylla den fantastiska mångfald som finns i vårt land och till hjälp har vi tre välkända bloggprofiler. Daniel Paris, Paula Uribe och Michaela Forni har alla skapat varsitt recept där makaronen fått möta deras persiska, chilenska och italienska ursprung.

Rösta på din favorit!

Vilket recept gillar du bäst? Rösta på Daniel, Paula eller Michaela genom att gilla deras bild på vår Facebooksida och/eller Instagramkonto. Din röst tillsammans med en provsmakarpanel från Kungsörnen avgör vem av bloggarna som vinner, som i sin tur blir belönad med en hel årsförbrukning av Kungsörnens makaroner. Tävlingen pågår mellan den 23 - 30 september 2015, läs mer om tävlingsregler. Bloggarnas recept finner du lite längre ner.

Tävling!

Vi vill även se din tolkning av makaroner möter! Kanske blir det indiska tandoorimakaroner eller libanesisk makaron-tabbouleh? Den mest spännande tolkningen vinner en årsförbrukning makaroner samt makarongrytan Supreme Steel från OBH Nordica.

Instagramtävlingen pågår mellan 23 september - 16 oktober 2015.

 

 

Reglerna för tävlingen är enkla:

1. Fota en bild på en maträtt där makaroner möter andra matkulturer.
2. Ladda upp bilden på Instagram och tagga din bild med #makaronermöter och @kungsornen (tänk på att du måste ha en öppen profil för att tävla). Glöm inte namnge din rätt!
3. Klart!

Mitt på dagen den 16 oktober väljer Kungsörnen ut den bästa bilden. Vinnaren presenteras på Instagram.

Läs mer om reglerna för instagramtävlingen


Smaka på bloggarnas recept och rösta på din favorit: