Alla kan baka med Maria Blohm

Om boken

Maria Blohm är välkänd för Kungsörnens läsare med sina böcker tillsammans med Jessica Frej. Nu har hon släppt sin första egna bok "Alla kan baka" där du lära dig att baka bättre, smartare och alltid med samma lyckade resultat. 

Alla kan baka av Maria Blohm

Med Marias nya bok är skriven för att lyfta ditt brödbakande till nya nivåer med hjälp av proffsiga knep och tekniker. Inga diffusa angivelser som ”10–14 dl” eller ”arbeta degen tills den känns smidig”. Med exakta viktmått, tydliga steg-för-steg-instruktioner och noggranna tidsangivelser får du samma resultat som proffsen. 

För att göra det ännu enklare så finns det bara ett recept av varje sort – allt från den ultimata kavringen till det bästa hamburgerbrödet och de godaste tekakorna. Bröden bakas med våra vanligaste spannmålssorter: vete, dinkel/spelt, korn, havre och råg, och även durumvete. Och som bonus får du också ett recept på den perfekta vetedegen du kan använda som grund till många slags bullar. 

Här nedanför hittar du fem läckra recept från Marias nya bok, perfekt för att lära dig baka riktigt bra hembakt bröd!

Tre snabba med Maria

Vilket är ditt bästa tips för hembagare att lyckas med sitt bröd?
Väg alla ingredienser så du är säker på att få ett bra resultat varje gång. Använd kall degvätska och låt degen jäsa längre så får du ännu mera smak på brödet, och en smidigare och starkare deg.

Vad tycker du är den mest ihållande bak-myten, som borde avlivas?
Att degvätskan måste värmas och att degen inte får jäsa i drag.

Vilket är ditt favoritrecept i boken?
Det är många, men mina nattjästa dinkelfrallor, danska tebröd och mustigt rågbröd ligger högt på listan.

Mer information om boken >>

Foto: Sonja Dahlgren

Mer om Maria Blohm

Mer om Maria Blohm

Min bagardröm sprack när jag inte klarade av den dammiga bagerimiljön, men då tog jag med mig bageriteknikerna hem, modifierade dem till att fungera i ett vanligt hemmakök och skapade kurskonceptet “Bageritekniker för hemmabagare”. Idag håller jag kurser, föreläsningar och event, jag hjälper företag att presentera sina bakrelaterade produkter och jobbar med att skapa nya recept på beställning, både med och utan gluten, sött eller bröd. Foto: Sonja Dahlgren