Ingredienser

  • 400 g Kungsörnen Kejsarvåfflor
  • Vatten och matfett enligt förpackningen
  • 1 stor färsk rödbeta
  • 150–200 g Chèvre (getost)
  • Flytande honung, färsk timjan, lime

Rödbetsvåffla med chèvre och timjanhonung

Rödbetsvåffla med chèvre och timjanhonung. En underbar kombination och passar utmärkt som förrätt.

Så här tillagar du receptet (30 minuter):

1. Smält smöret och låt det svalna. Häll mixen i en stor skål. Tillsätt vatten och vispa till en jämn smet. Blanda även i matfettet. (Vill du istället göra hemmagjorda våfflor? Recept på våffelsmet hittar du här.)

2. Skala och finriv rödbetan. Blanda i rödbetan i våffelsmeten. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla med lite smält matfett vid första laggen, särskilt väl om järnet är nytt. Lägg på ¾-1 dl smet till varje lagg, mer eller mindre beroende på våffeljärnets storlek.

3. Grädda våfflorna i hett våffeljärn tills de fått fin färg. Lägg de nygräddade våfflorna på galler och dela i hjärtan.

4. Finhacka timjan och blanda den med flytande honung. Smaksätt med pressad lime. Fördela chèvre, ringla över timjanhonung och dekorera med färsk timjan.