Ingredienser

1 tårta (ca 12 bitar)

Sockerkaksbotten:

Fyllning:

  • 2 dl lemon curd
  • 3 dl vispgrädde
  • ca 1 liter jordgubbar

Jordgubbstårta med lemon curd

Recept på en klassisk jordgubbstårta med hemmagjord sockerkaksbotten. För ett snabbare men lika gott resultat så passar vår mix på Citronkaka utmärkt att göra botten av.

Så här tillagar du receptet (ca 2 timmar):

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form (20 - 26 cm i diameter). Vispa ägg och socker i en bunke, cirka 5 - 10 minuter till fast och ljus konsistens. Använd elvisp om så önskas.

2. Blanda vetemjöl och bakpulver, sikta ner i bunken. Vänd försiktigt röran några gånger. Vänd ner smeten i formen. 

3. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 - 40 minuter. Tag ut och låt svalna. Dela botten med en lång kniv i två eller fler delar beroende på önskemål. Lägg den första bottnen på ett serveringsfat.

4. Bred lemon curd på den första bottnen. Skölj och skiva jordgubbar, fördela jämnt över bottnen. Lägg nästa botten över och gör om samma procedur om fler bottnar. 

5. Vispa grädde. Bred grädden över tårtan och på kanterna, garnera med färska delade jordgubbar.