En riktigt saftig morotskaka som går snabbt att göra med hjälp av vår morotskaka-mix. Prova att blanda i limesaft och skal i toppingen för ännu mer smak.
Så här tillagar du receptet
(50 minuter):
Värm ugnen till 175°C (varmluft 160°C). Smörj och bröa en form (ca 22—24 cm i diameter).
Häll innehållet från påse 1 i en skål. Tillsätt 2 dl vatten och 100 g smält smör (alt magarin). Vispa i en minut, för hand eller med elvisp. Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen, ca 45 minuter. Känn med en sticka att kakan är torr. Ta kakan ur ugnen och låt den stå kvar i formen några minuter innan du stjälper upp den. Låt kakan kallna.
Glasyren: Töm innehållet från påse 2 i en skål. Smält 50 g smör eller margarin tillsammans med 2 tsk vatten. Blanda i ev limesaft och rivet limeskal. Häll det i skålen, rör om. Låt kallna.
Vispa krämen kraftigt, helst med elvisp, tills den blir ljus och luftig. Bred glasyren över kakan och servera.