Ingredienser

12 bitar

Extra tillbehör till topping

  • 1 tsk limesaft
  • 1 tisk rivet skal av lime

Saftig och mjuk morotskaka

En riktigt saftig morotskaka som går snabbt att göra med hjälp av vår morotskaka-mix. Prova att blanda i limesaft och skal i toppingen för ännu mer smak. 

Så här tillagar du receptet (50 minuter):

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft 160°C). Smörj och bröa en form (ca 22—24 cm i diameter). 
  2. Häll innehållet från påse 1 i en skål. Tillsätt 2 dl vatten och 100 g smält smör
    (alt magarin). Vispa i en minut, för hand eller med elvisp. Häll smeten i formen.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 45 minuter. Känn med en sticka att kakan är torr. Ta kakan ur ugnen och låt den stå kvar i formen några minuter innan du stjälper upp den. Låt kakan kallna.
  4. Glasyren: Töm innehållet från påse 2 i en skål. Smält 50 g smör eller margarin tillsammans med 2 tsk vatten. Blanda i ev limesaft och rivet limeskal. Häll det i skålen, rör om. Låt kallna.
  5. Vispa krämen kraftigt, helst med elvisp, tills den blir ljus och luftig. Bred
    glasyren över kakan och servera.