Ingredienser

30 bullar

Fyllning:

  • ½ dl lättglögg
  • 1 dl finhackad blandad frukt (t ex fikon, aprikoser, russin)
  • 100 g mandelmassa

Garnering:

  • 1½–2 dl vispgrädde
  • Florsocker

Saffransbakelser med frukt

Saftiga Saffransbakelser med fikon, aprikoser och russin. Bullarna kan bakas i förväg och frysas in. Fyllningen kan förberedas och förvaras i kyl. Detta recept baseras på vår lussekatts-mix som innehåller saffran. Lite snabbare, lika gott.

Så här tillagar du receptet (120 minuter):

1. Tillsätt torrjäst i det varma vattnet. Följ i övrigt förpackningsanvisningen men rulla degen till ca 30 små runda bullar.

2. Blanda frukt och glögg, låt det stå att dra tills frukten har sugit upp det mesta av glöggen.

3. Tillsätt grovriven mandelmassa och lite av grädden. Rör massan smidig. Vispa grädden.

4. Dela de kalla bullarna och klicka på fyllning och grädde. Lägg på locket och pudra över lite florsocker. Förvaras kallt.