Ingredienser

4 portioner

  • 340 g Kungsörnen Fiberpasta Fusilli
  • 300 g färska rödbetor
  • 200 g spetskål
  • 1 fänkålshuvud
  • 1 dl färska bondbönor/edamamebönor
  • 200 g chèvre
  • 1 kruka färsk timjan

Honungsvinägrett

  • 1 msk senap
  • 3 msk honung
  • 5 msk olivolja
  • 4 msk balsamvinäger
  • Salt & svartpeppar

Pastasallad med rödbetor, chèvre & honungsvinägrett

Rödbetor, Chèvre och honung är en klassisk kombination just för att smakerna är oslagbara ihop. Extra vacker pastasallad där du låter pastan få rosa färg från rödbetorna.

Så här tillagar du receptet (35 minuter):

1. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Spola den kall.

2. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten, 20-30 min beroende på storlek. Skala dem och skär i grova bitar.

3. Blanda rödbetorna med pastan, då får den en vacker rosa färg.

4. Vinägrett: Rör samman senap, honung och hälften av vinägern i en skål. Tillsätt sedan oljan droppvis under omrörning, då får du en tjock, härlig vinägrett som fäster fint runtom pastan. Rör i resten av vinägern och smaka av med salt och svartpeppar.

5. Blanda pastan med hälften av dressingen.

6. Skölj kålen och skiva/hyvla den riktigt tunt, gärna på mandolin. Blanda kål och bönor med pastan. Smula chèvren och fördela över salladen. Häll över lite mer dressing, salta och peppra.