Ingredienser

4 portioner

Majspesto

Pastasallad med kyckling och pesto gjord på majs

Söt och krämig majspesto i kombination med den fräscha koriandern och hettan från chilin – den här pastasalladen är himmelskt god! Vill du ha en vegetarisk pastasallad byter du bara ut kycklingen mot kikärter! Lätt som en plätt.

Så här tillagar du receptet (30 minuter):

1. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Spola den kall.

2. Salta och peppra kycklingfilén. Stek den sedan på båda sidor i smör eller olja i en stekpanna på medelvärme. Kycklingen är klar när den har en innertemperatur om 70 grader.

3. Majspesto: Mortla eller mixa majsen och solroskärnorna tillsammans med olivolja. Rör ned parmesanen och smaka av med salt och svartpeppar.  Blanda pastan med peston, spara gärna lite att ha vid sidan av.

4. Skölj spenaten och finhacka koriandern. Dela chilin på längden och ta ur kärnorna och finhacka den.

5. Blanda grönsakerna med pastan. Skär kycklingen i centimetertjocka skivor och fördela över salladen. Ringla över olivolja samt salta och peppra.