Ingredienser

4 portioner

  • 340 g Kungsörnen snabbmakaroner
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 250 g cocktailtomater
  • 0,5 st gurka
  • 1 dl edamamebönor, styckfrysta
  • 1 st kruka mynta, grovhackad
  • 1 st knippe bladpersilja, grovhackad
  • 1 dl oliver
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 st citron, zest och saft
  • 1 st vitlöksklyfta, riven
  • 450 g färdig falafel, fryst eller färsk
  • olivolja
  • salt och svartpeppar

Snabbmakaroner tabbouleh med falafel och citronyoghurt

En vegetarisk pasta med läckra smaker från mellanöstern. Edamamebönor och falaffel får en smakskjuts av den fräscha citronyoghurten.

Så här tillagar du receptet (20 minuter):

1. Stek falafel i olivolja enligt anvisning på paketet. 

2. Hacka tomat och gurka i mindre bitar. Ta av bladen från örterna och hacka grovt.

3. Koka makaronerna enligt anvisning på paketet, men addera en tärning grönsaksbuljong till kokvattnet. När det återstår 30 sekunder av koktiden, addera frysta edamamebönor, låt koka upp igen och häll sedan av vattnet och låt svalna något.

4. Riv det yttersta, gula skalet av citronen (zesten) fint. Blanda matyoghurten med den finrivna citronzesten och pressa i saften från halva citronen. Riv ner en vitlöksklyfta, salta och peppra efter smak och blanda noga.

5. Blanda den ljumna pastan med de hackade grönsakerna, örterna och oliverna. Servera med falafel och citronyoghurten.

Smaklig måltid!