Ingredienser

4 portioner

Till servering

  • Riven vällagrad prästost
  • Salt och svartpeppar

Pasta med pesto

Istället för pinjenötter och parmesanost i peston används här solroskärnor och prästost. Förutom att servera peston till pasta är den även god att använda i såser eller lasagne.

Så här tillagar du receptet (30 minuter):

1. Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna tills de fått fin färg. För över på ett fat och låt svalna.

2. Skala och finhacka vitlöken.

3. Mixa samman vitlök, basilika (spara lite till garnering), ost, solroskärnor och olivolja med en mixerstav. (Det går även bra att finhacka solroskärnorna och basilikan med kniv och sedan blanda samman allt för hand.) Smaka av med salt och peppar

4. Koka fusillin enligt anvisningen på förpackningen.

5. Hacka under tiden tomaterna grovt.

6. Blanda samman den nykokta pastan med pesto, tomater och spenat. Servera direkt och toppa med extra ost.