Ingredienser

4 portioner

One pot mac ’n’ cheese med majs, svarta bönor och grön chili

Den här rätten är klar på under en halvtimme och passar perfekt de dagar då det varken finns tid eller lust att stå och dona i köket. Bönorna kan bytas ut mot t.ex. kidneybönor eller kikärter. Välj gärna en riktigt vällagrad ost, det behövs för att ge rätt smakdjup.

Så här tillagar du receptet (30 minuter):

1. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka chilin. Finstrimla salladslöken.

2. Fräs vitlök och lök i en stor kastrull i ett par minuter utan att ta färg. 

3. Tillsätt mjölken och låt koka upp. Tillsätt sedan makaronerna och låt koka under omrörning tills pastan är genomtillagad, ca 7 min.

4. Sila av och skölj under tiden bönorna. Sila av majsen.

5. När makaronerna är mjuka, rör ner bönor och majs. Låt allt bli varmt och rör sedan ner osten. Späd eventuellt med lite mer mjölk till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.

6. Fördela i djupa tallrikar, toppa med salladslök och servera!