Ingredienser

4

Till ketchupen:
  • 800 g konserverade tomater
  • ½ hackad gul lök
  • 1-2 hackad vitlöksklyfta
  • 1 dl honung
  • ½ dl ättika
  • 1 dl tomatpure1 tsk salt

 

Makaroner med hemgjord ketchup, tärnat sidfläsk och ärtor

Skäm bort dina makaroner med hemgjord ketchup, sidfläsk och ärtor. Det som blir över av ketchupen kan hällas upp i rengjorda varma flaskor och förslutas. Håller sig i flera månader.

Så här tillagar du receptet (45 minuter):

  1. Lägg allt till ketchupen i en kastrull och låt det puttra ca 30 min. Mixa slät.
  2. Stek fläsket och koka ärtorna.
  3. Koka makaroner enligt anvisningarna på paketet.
  4. Blanda makaroner, fläsk och ärtor. Servera med den hemgjorda  ketchupen.