Ingredienser

4 portioner

  • 340 g (ca 5 ½ dl) Kungsörnen Idealmakaroner
  • 400 g lax
  • 1 bananschalottenlök
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 citron
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 100 g babyspenat
  • Salt och peppar

Makaroner med citronlax och babyspenat

En laxpasta som för tankarna till södra Italien, lax, citrus och babyspenat i krämig harmoni

Så här tillagar du receptet (30 minuter):

1. Tärna laxen. Pressa lite citron över och salta lite. Låt stå och dra medan du tillagar resterande råvaror.
2. Finhacka schalottenlöken och fräs i en panna med lite olja. Häll på grädde och buljong, låt koka upp.
3. Lägg i laxtärningarna och gör ett uppkok. Dra åt sidan.
4. Koka makaronerna enligt anvisning på paketet.
5. Låt laxen koka upp igen och tillsätt rivet citronskal, lite citronsaft, salta och peppra och tillsätt sist spenaten. Låt spenaten ”smälta” ner i såsen och servera över makaronerna.