Kärlekspasta med fetaost, ruccola och honungsvinägrett

Ingredienser

4 portioner

  • 9 dl (340 g) Kungsörnen Kärlekspasta
  • 100 g valnötter
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 kruka salvia eller 1 kvist rosmarin
  • 150 g ruccola
  • 1 pkt fetaost (á 150 g)

Honungsvinägrett

  • 5 msk olivolja
  • 2 msk honung
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 citron (pressad)
  • salt, peppar

Kärlekspasta med fetaost, ruccola och honungsvinägrett

Bjud någon du älskar på vår kärlekspasta med ruccola, valnötter och fetaost. Och varför inte lyxa till det i kärlekens anda? Byt ut fetaosten i receptet mot smörstekta pilgrimsmusslor, knaperstekt bacon och färskriven parmesan!

Så här tillagar du receptet (20 minuter):

1. Vispa ihop honungsvinägretten, smaka av den med salt och peppar.

2. Rosta valnötterna i en torr stekpanna på mediumvärme i några minuter, lägg dem i en skål.

3. Koka pastan enligt anvisningarna.

4. Finhacka lök och pressa vitlök. Stek på mediumvärme i olja tills löken mjuknat och blivit glansig. Tillsätt ruccola och finhacka salvia/rosmarin, stek i stekpannan med löken. Rör om tills ruccolan mjuknat.

5. Tag stekpannan från plattan och vänd ner pastan och honungsvinägretten.

6. Toppa med smulad fetaost och bruna, rostade valnötter. Salta och peppra efter smak. Smaklig måltid!