Ingredienser

4 portioner

  • 340 g (7 dl) Kungsörnen Fiberpasta Fusilli
  • 200 g färska skivade champinjoner
  • 1 gul lök
  • 500 g rotfrukter t ex morot, palsternacka, jordärtskocka 
  • Smör eller margarin
  • ½ tsk salt
  • 4 äggulor
  • Grovmald svartpeppar 
  • 1-2 dl färskriven parmesanost 

Höstig pasta med jordärtskocka, svamp och parmesan

En underbar och enkel vegetarisk pasta med morot och jordärtskocka, stekt svamp och parmesanost. Snabbt och gott!

Så här tillagar du receptet (15 min):

1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

2. Skiva den färska svampen. Skala och skär lök och rotfrukter i mindre bitar. Stek allt i stekpanna i lite matfett, lite i taget, tills det fortfarande känns "al dente". Salta.

3. Blanda det stekta med den nykokta pastan. Servera en äggula till varje portion. Krydda med grovmald svartpeppar och strö över parmesanost.