Ingredienser

8 små pajer

Pajdeg

Fyllning 

  • 2 dl crème fraiche
  • 3 ägg
  • 2 tsk dijonsenap
  • ½ kruka timjan
  • Salt och peppar
  • 200 g fetaost
  • 10-12 körsbärstomater 

Minipajer med bakad tomat & fetaost

Läckra minipajer med mycket smak, som passar lika bra på sommarbuffén som till en enklare förrätt.

Så här tillagar du receptet (1 timme 30 min):

1. Hacka samman smör, mjöl och salt till en smulig massa för hand eller i en matberedare. Tillsätt vattnet och rör ihop till en deg. 

2. Dela degen i 8 lika stora bitar. Kavla ut till rundlar mellan bakplåtspapper, lägg degrundlarna i mindre pajformar, ca 7 cm i diameter. Nagga med en gaffel och låt vila i frysen ca 30 minuter. 

3. Sätt ugnen på 200°. Grädda pajformarna ca 15 minuter, eller tills pajerna fått fin färg.

4. Öka ugnsvärmen till 225°. Blanda crème fraiche, ägg och dijonsenap. Repa bladen från timjankvistarna och blanda ner dem i smeten. Smaka av med salt och peppar. Fyll pajskalen med äggstanning till hälften. Toppa varje paj med kvartade tomater och fetaost skuren i tärningar. 

5. Grädda ca 10-15 minuter eller tills pajerna fått fin färg. Låt svalna och garnera med timjan.