Ingredienser

10 bitar

Kaka

Fyllning

  • 2 dl vispgrädde 
  • 2 dl hallonsylt

Garnering

  • 1 rosa eller grönt marsipanlock
  • 50 g vit choklad
  • 2 msk garneringssilverkulor och/eller strössel

Prinsessrulltårta

Efter hybrider som cronut och semmelwrap kommer nu prinsessrulltårtan – en rulltårta inklädd i marsipan, toppad med vit choklad och glittrigt strössel.

Så här tillagar du receptet (50 minuter):

1. Sätt ugnen på 250°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm. 

2. Vispa ägg och socker rejält pösigt med elvisp.

3. Blanda mjöl och bakpulver och sikta sedan ner det i smeten. Rör ned mjölken. Bred ut smeten i långpannan. 

4. Grädda i mitten av ugnen ca 5 min. Förbered under tiden ett bakplåtspapper strött med socker.

5. Stjälp upp kakan på det sockrade bakplåtspapperet. Ta bort papperet som kakan gräddats på. Lägg långpannan ovanpå med en tyngd så att kakan blir lite tunnare.

6. Vispa grädden. Bred ut hallonsylten över kakan och därefter grädden. Rulla ihop försiktigt från långsidan. Skär bort ca 4 cm i varje ände (Dessa kan sedan skäras i skivor och serveras som vanlig rulltårta). Rulla in resterande kaka i marsipanlocket. Skär bort överflödig marsipan.

7. Smält den vita chokladen i mikron. Rippla chokladen över kakan och strö över strösslet.