Ingredienser

10-12 stycken

Cupcakes med choklad:

Vit choklad topping med ingefära och citron:

  • 30 g vit choklad
  • 30 g phiadelphiaost
  • 1 krm mald ingefära
  • 2 msk rivet citronskal

Mini-cupcakes med vit chokladtopping

Recept på choklad-cupcakes med en läcker topping med vit choklad, ingefära och citron. Ett måste på kalaset!

Så här tillagar du receptet (30 minuter):

1. Cupcakes: Vispa ägg och strösocker poröst och luftigt.

2. Blanda i smält smör och mjölk i smeten.

3. Blanda försiktigt ner övriga ingredienser.

4. Värm ugnen til 175˚C.

5. Sätt minipappersformar i miniplåtform. Klicka i smet ca 2/3 av formen. Grädda i 10 - 12 min. 

6. Topping: Smält vit choklad i vattenbad (eller i mikro, men väldigt försiktigt). Chokladen ska precis smälta. Rör lite i chokladen när den börjar smälta.

7. Tillsätt mald ingefära.

8. Blanda i ost och citronskal.

9. Låt krämen tjockna en aning innan den läggs på cupcakesen.