Ingredienser

10-12 stycken

Cupcakes med choklad:

Topping med choklad och rostad mandel:

  • 30 g cream cheese (naturell)
  • 30 g smör (rumsvarmt)
  • 2,5 dl florsocker
  • 70 g hela mandlar
  • 2 msk kakao

Strössel:

  • 50 g START! till dekoration

Mini-cupcakes med topping av choklad med rostad mandel

Recept på chokladcupcakes i miniatyr med en festlig topping av choklad och rostade mandlar.

Så här tillagar du receptet (30 minuter):

1. Cupcakes: Vispa ägg och strösocker poröst och luftigt.

2. Blanda i smält smör och mjölk i smeten.

3. Blanda försiktigt ner övriga ingredienser.

4. Värm ugnen til 175˚C.

5. Sätt minipappersformar i miniplåtform. Klicka i smet ca 2/3 av formen. Grädda i 10 - 12 min. 

6. Topping: Grovhacka hela mandlar och rosta i ugnen på 200˚C. Låt svalna.

7. Vispa Cream cheese, smör, florsocker och kakao fluffigt. Blanda i de grovhackade, rostade mandlarna.

8. Krossa START! O´boy i mortel (eller hacka med en kniv).

9. Bre (eller spritsa) på krämen ovanpå cupcakesen. Använd START! O´boy som strössel ovanpå krämen.