Ingredienser

12 muffins

Muffins

Choklad- och kaffekräm

  • 100 g rumstempererat smör
  • 5 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 150 g färskost
  • 2 msk kallt starkt kaffe

Garnering

  • Garneringssilverkulor och/eller strössel

Browniemuffins med valnötter och choklad- och kaffekräm

Kladdiga och chokladstinna muffins med valnötter och choklad- och kaffekräm blir ett härligt dekadent bakverk där sött möter salt.

Så här tillagar du receptet (1 timme):

1. Sätt ugnen på 175°C.

2. Smält smöret i en kastrull. 

3. Hacka chokladen i bitar och tillsätt 2/3 i smöret. Rör om tills chokladen smält. Låt svalna något. 

4. Rör ner socker, vaniljsocker och äggen, ett i sänder. Tillsätt sedan mjöl och salt och rör till en jämn smet. 

5. Hacka valnötterna och vänd ner dem tillsammans med resten av chokladen i smeten.

6. Fyll smeten till ¾ i muffinsformar. 

7. Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 min. Gör ett stickprov mot slutet av gräddningen, muffinsen ska fortfarande vara lite kladdiga.

8. Låt svalna helt.

9. Vispa samman alla ingredienser till choklad- och kaffekrämen. Tillsätt eventuellt lite mer florsocker om smeten blir för lös.

10. Bred chokladfrostingen på de avsvalnade muffinsen. Garnera med valfri garnityr.