Ingredienser

ca 12 bitar

Till garnering

  • Florsocker

Brownies med valnötter och flingsalt

Kladdiga rutor med mörk choklad och knapriga valnötter. Flingsalt lyfter chokladsmaken och bryter av mot sötman. Kakorna går utmärkt att frysa och tinar på ett kick när suget kommer smygandes.

Så här tillagar du receptet (45 minuter):

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt chokladen och rör tills den smält.

3. Hacka valnötterna.

4. Blanda ner valnötter, ägg, socker, mjöl och bakpulver i smör- och chokladblandningen och rör till en slät smet.

5. Häll smeten i en ugnsfast form, ca 20x20 cm, eller i en avlång brödform 1 ½ l, täckt med bakplåtspapper. Strö över flingsaltet.

6. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min, eller tills kakan fått fin färg och stannat, men ändå är kladdig i mitten. Skär i rutor och pudra över florsocker.