Ingredienser

1 kaka, ca 10 bitar

Kladdkaka

Topping

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl bär, t.ex. hallon och/eller blåbär 
  • ½ dl kokosflingor eller kokosflakes
  • Citronmeliss 
  • Smör till formen

 

Kladdkaka med vit choklad och citron

Citronskalets aromatiska och friska smak bryter av den vita chokladen sötma i den här ljuvliga kakan. Prova gärna att ”bröa” formen med kokosflingor, det tillför en extra smakdimension!

Så här tillagar du receptet (45 minuter):

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Hacka chokladen. Tag kastrullen med smöret från värmen, tillsätt chokladen och rör om tills den smält.

2. Rör samman ägg, socker, mjöl, salt och smörblandningen i en skål. 

3. Skölj citronerna noga och finriv skalet. Tillsätt i smeten.

4. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, ca 20 cm i diameter. Smöra insidan av kanterna. Häll smeten i formen. 

5. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 25-30 min, eller tills den satt sig men ändå är kladdig i mitten. Låt svalna.

6. Vispa grädden och bred den över kakan. Strö över bären och kokosflakesen och garnera med citronmelissblad.