Ingredienser

15 citronrutor

Botten

Fyllning

Sötsyrliga citronrutor

Dessa möra och sötsyrliga kakor är lika smakrika som oemotståndliga. Servera som de är, eller tillsammans med vispad grädde och rårörda bär.

Så här tillagar du receptet (1 timme ):

1. Sätt ugnen på 200 grader. 

2. Blanda ihop mjöl, socker och salt i en bunke. Tillsätt det kalla smöret i bitar och nyp ihop allt med fingertopparna till en deg, eller kör snabbt ihop i en matberedare.

3. Täck en ungsfast form, ca 20 x 20 cm, med bakplåtpapper och tryck ut degen i botten.

4. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter, eller tills degen fått lite färg.

5. Rör under tiden ihop ägg och socker i en bunke. Vispa ner mjöl och citronskal- och saft.

6. Häll smeten över den förgräddade botten och grädda ytterligare 10-12 minuter, eller tills kakan stannat men fortfarande är lite kladdig.

7. Låt kakan svalna och skär sedan i bitar.

8. Garnera med florsocker och citronmeliss.