Ingredienser

Ca 20 kakor

  • 4 dl Kungsörnen Vetemjöl av fint kärnvete
  • 1 krm salt
  • ½ tsk bikarbonat
  • 150 g mjukt smör
  • 2 dl farinsocker
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 100 g mörk choklad, 70 %
  • 75 g ljus choklad
  • 75 g vit choklad
  • 30 g jordnötter
  • 30 g macadamianötter 

Sega Chocolate Chip Cookies

Vem älskar inte Chocolate Chip Cookies? Mina är sega och sprängda med olika sorters choklad och nötter. Degen går utmärkt att frysa in. Ta fram och grädda så många skivor du behöver, på så sätt kan du alltid bjuda på nybakta kakor! Eller varför inte skiva upp en iskall och god bit Chocolate Chip-deg när du är sugen på något sött. Recept från bakboken: "Baka med Bandell" av Alisa Bandell.

Så här tillagar du receptet (30 min):

1. Sätt ugnen på 150 °C. Sikta mjöl, salt och bikarbonat i en bunke.

2. I en annan bunke, vispa samman smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker.

3. Tillsätt ägg och äggula och vispa till en jämn smet. Vispa ned mjölblandningen och arbeta ihop till en deg.

4. Hacka choklad och nötter. Tillsätt chokladen och nötterna, blanda tills det är jämnt fördelat.

5. Rulla hela degen till en rulle cirka 8 centimeter i diameter. Skiva 1 centimeter tjocka skivor, lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i cirka 12 minuter.