Ingredienser

25 kakor

Knapriga kakor med rostat havre, kardemumma och russin

När havregrynen rostas får de en nötig smak som tillsammans med kardemumma och russin ger en spännande karaktär åt dessa goda kakor. Prova gärna att byta ut kardemumman mot kanel eller ingefära.

Så här tillagar du receptet (1 timme):

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Bred ut havregrynen på en ugnsplåt. Rosta grynen i mitten av ugnen tills de fått fin färg, ca 5-10 min. Passa havregrynen noga så att de inte bränns! Låt svalna.

3. Rör ihop smör, socker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt vetemjöl, havregryn, kardemumma, russin, bikarbonat och salt och arbeta snabbt ihop till en deg.

4. Forma degen till två rullar och dela sedan varje rulle i ca 12 bitar. Rulla varje bit till en boll och lägg glest på plåtar täckta med bakplåtspapper. Platta till dem något och grädda sedan mitt i ugnen, ca 12 min.